Hvad laver en skorstensfejer helt præcis?

22 september 2022
Camilla Sørensen

editorial

Det er ikke ofte, at du tænker meget over din skorsten, medmindre der er et problem med den. Og selv da er det sandsynligvis ikke noget, du selv kan ordne. Det er her, en skorstensfejer kommer ind i billedet – han kan hjælpe med alt fra at løse problemer til bare at give din skorsten en god rengøring.

Men hvad er det egentlig, en skorstensfejer laver? Vi har talt med en skorstensfejer i Uggerby for at finde ud af det!

Mange forskellige opgaver

“En skorstensfejer er en person, der renser og vedligeholder skorstene. Vi inspicerer også skorstene for at sikre, at de er i god stand, og reparerer dem om nødvendigt”, siger han. “Det er vigtigt at have en god og ren skorsten, så røgen fra branden kan slippe ordentligt ud.”

Så der har du det! Hvis du har problemer med din skorsten eller bare ønsker at få den renset, er en skorstensfejer den rette person at ringe til. Og bare rolig – i modsætning til hvad mange tror, er skorstensfejere ikke beskidte væsner! De sørger for at holde deres tøj og udstyr rent, så de ikke gør dit hus mere beskidt, end det allerede er.

skorstensfejer

Rådgivning om varmeanlæg

En anden væsentlig opgave for skorstensfejeren er rådgivning om varmeanlæg. “Vi ved en masse om forskellige opvarmningssystemer og om, hvordan de fungerer”, siger vores skorstensfejer. “Så hvis du overvejer at anskaffe dig en ny brændeovn eller pejs, kan vi rådgive dig om, hvad der vil fungere bedst i dit hjem.”

Så… Hvis du overvejer at få en ny brændeovn eller pejs, er det helt sikkert værd at give din lokale skorstensfejer et opkald. Han vil kunne fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om de forskellige typer af varmeanlæg og hjælpe dig med at vælge det rigtige til dit hjem.

Hvornår skal jeg have renset min skorsten?

“Som tommelfingerregel bør du få renset din skorsten en gang om året – oftere, hvis du bruger den tit,” slutter skorstensfejeren af.

Flere Nyheder