Skal du til en reumatolog?

06 maj 2022
Steffen Petersen

advertorial

Skal du til en reumatolog? Reumatologi er den gren af lægevidenskaben, der beskæftiger sig med diagnosticering og behandling af sygdomme, der påvirker led, muskler og knogler. Disse sygdomme kan forårsage smerter, betændelse og invaliditet. Nogle almindelige reumatiske sygdomme omfatter gigt, lupus og seneskedehindebetændelse. Hvis du har symptomer på disse sygdomme, eller hvis du er blevet diagnosticeret med en af dem, kan du have brug for at gå til en reumatolog.

 

reumatolog

 

Hvordan kommer du til en reumatolog?

Hvis du har problemer med dine led, muskler eller knogler grundet en påbegyndende sygdom, så skal du først blive henvist til en reumatolog gennem din praktiserende læge. Dette skyldes, at du hurtigere kan komme til reumatologen, fremfor du bestiller tid selv.

Nogle kan slemme eller seriøse tilfælde komme foran i “køen”, men du kan måske godt forvente lidt ventetid. Men snak altid først med din egen læge, før du bestiller tid hos en reumatolog selv.

 

Hvis du har brug for at se en reumatolog

Reumatologer er specialuddannede specialister, der diagnosticerer og behandler sygdomme i bevægeapparatet. Afhængigt af dine symptomer og din diagnose kan din reumatolog anbefale medicin eller fysioterapi for at hjælpe dig med at håndtere din tilstand.

De kan også henvise dig til andre specialister med henblik på yderligere behandling og opfølgende behandling. Hvis du oplever ledsmerter eller hævelse, stivhed og/eller andre symptomer relateret til dine knogler, led eller muskler, er det vigtigt at søge hjælp hos en reumatolog så hurtigt som muligt

 

Hvilke sygdomme kan en reumatolog hjælpe med?

Der er mange forskellige tilstande, som kan behandles af en reumatolog. Nogle almindelige eksempler er gigt, lupus, gigt, osteoporose og seneskedehindebetændelse. Hvis du har fået konstateret en af disse sygdomme, eller hvis du tror, at du måske har en af dem, er det vigtigt at gå til en reumatolog i Nordsjælland eller en tættere på dig for yderligere behandling og pleje.

Flere Nyheder